Közzétéve: 2023. dec. 9. szombat

Filmek Balázsovits Lajos emlékére

filmio_balazsovitslajos.jpg

Vasárnapig ingyenesen látható a Feldobott kő, a Boldog születésnapot, Marilyn!, valamint a Fényes szelek a Filmintézet streaming platformján. A válogatással a FILMIO az idén elhunyt Balázsovits Lajos előtt tiszteleg.

1964. december 4-én született Balázsovits Lajos, Balázs Béla-díjas színész, színházi rendező és színigazgató, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Nemzet Színésze. A színház mellett a művész pályájának meghatározó eleme volt a filmezés is: Jancsó Miklós állandó színészeként számos kultikus alkotásban, majd a hetvenes években nemzetközi filmsikerekben is szerepelt.

A FILMIO kínálatában számos alkotás megtalálható életművéből, amelyek közül a Feldobott kő, a Boldog születésnapot, Marilyn!, valamint a Fényes szelek négy napig ingyen megtekinthető.

A Fényes szelek Jancsó Miklós allegorikus-metaforikus alkotása a forradalom lehetőségeiről, amelynek főszerepéért Balázsovits Lajos a legjobb színész díját nyerte el az 1969-es Magyar Játékfilmszemlén. Történetében a második világháború után egy csapat fiatal népi kollégista egy vidéki katolikus líceumban próbálkozik a papokat a maguk oldalára állítani.

[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Filmvilág blog

Comments are closed.

Videók

Legnépszerűbb cikkek