Közzétéve: 2023. nov. 17. péntek

Ingyenes filmek a 150 éves Budapestről

filmio_budapest150.jpg


150 éve, Pest, Buda és Óbuda egyesítésével született meg a mai Budapest, az évforduló alkalomból három film ingyenesen látható a FILMIO-n mától vasárnapig. Az ünnepi kínálatban a népszerű
BUDAPEST RETRO első része, Szabó István kísérleti alkotása, a BUDAPEST, AMIÉRT SZERETEM, valamint a Hámori Gabriellát és Csányi Sándort első főszerepében megörökítő I LOVE BUDAPEST című, 2001-ben bemutatott film szerepel.

Budapest megannyiszor alakított főszerepet a filmvásznon és a FILMIO kínálatában is számos alkotás megtalálható, amelyek kordokumentumként tárják elénk a város mindig változó, különböző arcait. Egyesítésének 150. évfordulója alkalmából a FILMIO ünnepi válogatással idézi fel fővárosunk különböző korszakait. Csütörtöktől vasárnapig a város ezer arcát bemutató I love Budapest, a Budapest Retro első része és a Budapest, amiért szeretem című kiváló alkotások ingyenesen láthatók a magyar filmek streaming platformján.

Kizárólag archív híradók, reklám- és rövidfilmek felhasználásával készült Papp Gábor Zsigmond Budapest Retro című, kétrészes dokumentumfilmje, amely a történelemtől elvonatkoztatva azt tárják elénk, hogy milyen volt az élet a fővárosban az 1960-as és ’70-es években. Az ingyenesen látható első rész öt fejezetben – A pesti utca, A pesti lakás, A pesti divat, A pesti autó és A pesti bisztró – idézi fel a korszak jellemző tárgyait, szokásait és helyszíneit, felvillantva a város korabeli hangulatát.

[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Filmvilág blog

Comments are closed.

Videók

Legnépszerűbb cikkek